Blog

Welkom in de Wonderlijke Wereld van mijn brein!

 

Wildkamperen in de Schotse Hooglanden’

Het zit er weer op. Twee turbulente vakantieweken zijn voorbij en wat hebben we genoten van het avontuur! Afgelopen meivakantie waren we naar Amerika, waar we alvast gesnoven hebben aan wildkamperen met een 4×4. Ditmaal togen wij met eigen auto naar het exotische Schotland, want 27 graden, om daar met een backpack de Schotse hooglanden te trotseren.

Read More

Banananapannenkoeken!

Bananana!

Bake you Banana Pancakes, pretend like it’s the weekend now. And we can pretend it all the time! – Jack Johnson

Ook wel kort: banaan! Ik ben er dol op! Vol koolhydraten voor snelle energie en ik kan mij haast geen beter fruit bedenken om mijn ochtend mee te starten.

Read More

Opgeven is geen optie

Het is alweer langer dan een jaar geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven. Dat heeft een reden. Een hele slappe reden. Een reden, waarvan ik dacht dat mij dat nooit zo overkomen. Toch gebeurde het.

Read More

Gids voor Zuid-Afrika

Het was weer meivakantie en voor Tijs en mij staat dat gelijk aan de backpack volgooien en op het vliegtuig stappen. Het liefst zo ver mogelijk. Ook dit jaar is dat weer gelukt, want we vlogen afgelopen 23 april een kleine 10 uur naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Over mijn backpack inpakken doe ik niet zo moeilijk. Ik begin het liefste op het aller-aller-laatste moment, zo rond 22:00 uur ’s avonds, en pak de laatste dingetjes om 05:00 uur ’s morgens in. Dit alles tot grote ergernis van Tijs, die wel drie dagen van tevoren begint met inpakken.

Read More

De Wondere Wereld der Wintersport

Het was weer zover!

Ellenlange files op de deutsche Autobahn met louter geel gekleurde kentekenplaten. Zwarte, met de wind mee zwabberende, gevaartes bovenop de auto’s geklikt. Flikkerende borden boven de weg met ‘STAU’, terwijl het voorbijkruipende landschap langzaamaan wit kleurt. Zoals een Oostenrijker mooi verwoorde: Is soms heel Nederland leeggestroomd? Nou, ja! En nee! Ik denk dat een kwart zich ook nog ophield ergens in Frankrijk.

Read More

Killer Heels are back!

Soms heb je wel eens van die dagen dat je de meest briljante en ingenieuze ideeën krijgt. Ik ruimde namelijk mijn kast en slaapkamer op en kwam een kist tegen, waarvan ik onderhand de inhoud vergeten was. Ik maakte hem open en vond mijn oude collectie van hakken. In alle soorten, maten en kleuren. Van enkellaarsjes tot echte stiletto’s. Hoe kon ik deze vergeten zijn?!

Read More

Even over social media …

Ik kwam vandaag op Instagram de volgende meme tegen:

En ik moest er heel erg hard om lachen. Ik ging meteen down memory lane en dacht vol nostalgie terug aan de tijd dat mijn ouders een 3310 hadden met Snake II en dat mijn moeder niet kon bellen, omdat mijn zus via de telefoonkabel op MSN zat. Dat ik Sim City op een floppie speelde op de windows 97 computer. Dat als de computer weer eens vast liep je hem kon repareren door heel hard tegen de zijkant van de computerkast te schoppen. Dat ik een knalroze flip-phone had (ja, zo een als in die videoclip van Adele’s Hello) en dat later mijn Swing 800 op 90 graden met het beddengoed is mee gewassen. Even uit elkaar halen, drogen op de CV en good as new. Yep, those good old days.

Read More

Zonde

Driftig klikt hij met de aansteker, maar er komen slechts vonkjes uit. De sigaret hangt inmiddels half in zijn mondhoek. Geërgerd schudt hij de aansteker heen en weer. Nog eens proberen. Klik klik klik, klinkt het.

Read More

Code geel

Laatst fietste ik 11 kilometer met windkracht 8 naar huis nadat ik het lumineuze idee had gehad om benen te trainen in de sportschool. Code geel stond in koeienletters op de site van het KNMI. Tegen de wind in met puddingbenen, mijn blik op de grond gericht en de wind suizend in mijn oren beulde ik traag maar gestaag door het polderlandschap. In de verte achter mij zag ik een zielig klein zwart vlekje zwaar over het stuur gebogen licht slingerend zijn weg afleggen.

Read More

2018 wordt mijn jaar!

Afgelopen nacht knalde om 00:00 uur een vermogen aan vuurwerk de lucht in en plopte miljoenen flessen Champagne. Champi. Bubbels. Wat jij wil. Daarbij plant iedereen hysterisch drie natte plakzoenen op elkaars wangen en eten we ongegeneerd een kilo frituurvet in de vorm van oliebollen. Oudjaarsavond I LOVE IT! Een oerkneuterige traditie vol spelletjes, eten (want dat hadden we de afgelopen dagen nog niet genoeg gedaan) en gezelligheid.

Read More
Pagina 1 van 3123