Doelen zijn baas

De vorige keer schreef ik in een persoonlijk artikel dat ik niet geloof in goede voornemens. Elke dag is er een dat je jezelf nieuwe doelen kunt stellen. Elke dag is er een waarop je iets nieuws kunt bereiken. En soms begin je, zoals ik, op een dag met iets, omdat je ergens bang voor bent. Ik beken: ik was al twee jaar niet meer bij de tandarts geweest. Een tandartsbezoek betekent namelijk gemopper over tandsteen, tandplak en de gewoonlijke je-moet-beter-stoken-want-je-tandvlees-is-ontstoken-preek. Na 2 jaar uitstellen en piekeren en nog meer uitstellen (hoe erg kan het zijn?!) besloot ik om een afspraak te maken. Die afspraak was echter wel twee maanden later (voor de laatste keer uitstellen ofzo). Ik wist dat het slecht zou zijn, dat moest wel na 2 jaar. Toen dacht ik: laat ik nou eens proberen om ‘de schade te beperken’ en te gaan stoken! Ik kocht een doosje tandenstokers. Gooide het doosje met tandenstokers, die al een jaar of 4 aan het verstoffen was in mijn badkamerkastje, weg en ging aan de slag!

Ik houd mij altijd veel bezig met voeding en gezond leven en een gezonde mindset. Vanuit dit oogpunt weet ik dat het ongeveer 30 dagen, een maand dus, duurt voordat nieuwe gewoontes in je dagelijkse routine zijn ingesleten. Dit betekent voor mij dus dat ik als doel gesteld had: ik ga de komende 30 dagen elke dag na het tandenpoetsen mijn tanden stoken. Zo. Mijn vriend lachte mij keihard uit. (Daar moet uiteraard als kanttekening bij gezet worden dat ik meerdere malen zo vlak voor de tandarts ‘ineens’ besloot om te gaan stoken. Hehehe.

De eerste week stoken ging best goed. Het kostte mij maar een minuutje. Wel steeds veel pijn. Logisch, ontstoken tandvlees. Week 2 werd het al beter. En toen kwam week 3. Geen zin meeeeeerrr. Maar vriendlief heeft mij gedwongen op ‘moeilijke momenten’ (hoe erg is het?!) toch te stoken! En na een minuut ben je weer klaar, poepoe, dat was zwaar! En in week 4 was het inderdaad zowaar een automatisme! Ik stook nu elke dag; ik heb het bijna niet meer door dat ik het doe. Daarbij heb ik zelfs het idee dat mijn tanden niet goed schoon zijn als ik het niet doe.

Nu het moment der momenten: de tandarts! (Papapapaaammm). Let even op: ik kreeg voor het eerst in 10 (!) jaar geen, jawel G E E N, tandvleespreek! G O A L S!

Nu lijkt dit natuurlijk een of ander balverhaal over een meisje dat twee jaar lang niet naar de tandarts durfde, maar eigenlijk is de onderliggende boodschap: stel doelen voor jezelf en GEEF NIET OP! Je kan pas zeggen dat je iets niet kan, als je het eerst geprobeerd hebt! Je bent tot meer in staat dan je zelf denkt! 30 dagen mensen, meer heb je er niet nodig!

Like this post
  •  (0)

You may also like

Leave a comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.