Wat als je kleuter ineens naar school toe gaat?!

En dan is je kind ineens vier jaar en officieel veranderd van een peuter in een kleuter! Ineens gaat de kleine man naar school. De wendagen waren geen enkel probleem en Seb deed het vanaf het begin af aan goed. Het was echter de allereerste echte schooldag, waar niet Seb, maar zijn moeder de meeste moeite mee had. Ik veranderde in een weekdier. Je weet wel, zo eentje zonder ruggengraat. Jankend op het schoolplein staan is niet mijn stijl, maar het overkwam mij toch. En ik neem aan, met mij vele andere moeders op zo’n eerste dag. Een beetje beschaamd probeerde ik snel de tranen weg te vegen en een andere moeder was zo aardig om net op dat moment quasi-nonchalant uitgebreid haar vingernagels te bestuderen.

Toch ben ik wel blij dat Seb nu de hele week naar school toe gaat, maar ik had niet verwacht dat het ook zo’n impact zou hebben op mezelf. Naast de onverwachte emotionele lading die het met zich meebracht, verschoof thuis ook ons hele weekritme. Het blijkt dus best een uitdaging om je kind vijf dagen in de week om tien voor half negen op het schoolplein af te zetten. Mét een tussendoortje, lunch en een gymtas. En hoewel ik voor Seb elke ochtend trouw broodjes smeer en paprika’s en komkommers in stukken hak, kan ik het voor mezelf niet opbrengen om zoveel moeite te doen en eindig ik zo’n 3/5 keer in de kantine van mijn werk.

Inmiddels zit Seb nu zo’n twee maanden op school en gaat hij echt met enorme sprongen vooruit. Mijn baby is echt officieel geen baby meer. Kleuters leren veel en snel en het liefst de meest gekke dingen. Hij heeft het ineens over ‘stinkbillen’ en ‘oh my gawd’. Er verdwijnen en er ontstaan op mysterieuze wijze kledingstukken. Zo verloor hij zijn muts, maar kwam wel thuis met drie gymschoenen. Diezelfde stoffen Scapino gymschoen die (bijna) alle kinderen hebben en uitverkocht zijn als je ze nodig hebt. Gelukkig moet ik toch ook regelmatig meer dan 5 lunchbakjes uit zijn luizentas schrapen. Aan dat soort dingen merk je wel dat hij echt nog maar vier jaar is. En dat mag hij van deze moeder zonder ruggengraat stiekem ook nog wel even een tijdje blijven.

Like this post
  •  (5)

You may also like

Leave a comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.