Good things will happen, bad things will happen too …

‘I stare at my reflection in the mirror. Why am I doing this to myself? Losing my mind on a tiny error. I nearly left the real me on the shelf.’ – Jessie J.

Er is weer een nieuw nummer uit van mijn favoriet! The Queen Jessie J. Lyrics die het woord ‘Lyriek’ eer aandoen. Lyrics die je voelt, die je raken. Lyrics met een diepe betekenis en een boodschap. Niet alleen dat. Het zet je aan tot denken. Kritisch denken. Over jezelf, over je omgeving, over de maatschappij. Serieus zijn of infantiliteit. De grenzen tussen zwart en wit opzoeken en vervagen.Wat wil ik? Wie ben ik nu en wie zou ik willen zijn? Elke dag is een dag om jezelf te ontplooien. Things happen for a reason. Soms moet je daar doorheen om er sterker en beter uit te komen. Vanuit welk perspectief je het bekijkt is aan jou.

Het leven is niet alleen sunshine en rainbows. En ook niet alleen maar unicorns. Toch is het niet zo dat dit een veelbesproken thema is. Je wilt een ander niet tot last zijn. Niet iemand lastigvallen met jouw ‘gezeur’, want dat is vaak hoe je het zelf ziet. Maar ‘it’s okay to be not okay.’ Het is alleen jouw keuze hoe je daarmee omgaat. Daarbij ben je zeker niet de enige. Er zijn er meerdere zoals jij. Met exact dezelfde problemen zoals jij. Google maar eens. Google weet alles.

Je kan alles binnenin opkroppen, jezelf afzonderen en doen alsof het allemaal fantastisch met je gaat, maar daarmee doe je jezelf zo ongelofelijk tekort. Je mag namelijk gevoelens hebben en uiten. Je mag iemand in vertrouwen nemen en dingen uitspreken. Je mag huilen. Dat is helemaal oké, en niet zwak, zoals zoveel mensen denken. Je problemen erkennen en gevoelens uitspreken is juist het grootste cadeau dat je jezelf kan geven, iets waar je trots op kan zijn. Je bent je eigen grootste criticus en daarom is het nú tijd om eens diep binnenin te kijken en eerlijk te zijn tegenover jezelf!

‘Don’t lose who you are, in the blur of the stars, tears don’t mean you’re losing, everybody’s bruising, just be true to who you are.’

 

Like this post
  •  (0)

You may also like

Leave a comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.