2018 wordt mijn jaar!

Afgelopen nacht knalde om 00:00 uur een vermogen aan vuurwerk de lucht in en plopte miljoenen flessen Champagne. Champi. Bubbels. Wat jij wil. Daarbij plant iedereen hysterisch drie natte plakzoenen op elkaars wangen en eten we ongegeneerd een kilo frituurvet in de vorm van oliebollen. Oudjaarsavond I LOVE IT! Een oerkneuterige traditie vol spelletjes, eten (want dat hadden we de afgelopen dagen nog niet genoeg gedaan) en gezelligheid. Elke familie heeft zijn eigen tradities en gebruiken. Of er nou hele sjoeltoernooien gespeeld worden (ja, dit gebeurt nog steeds), een lopend buffet met moeders gehaktballetjes in satésaus wordt bereid, de top 2000 de hele avond gekeken wordt, dat de oudejaarsconference op de achtergrond loopt of dat er zenuwslopend naar de getalletjes op de TV van de staatsloterij wordt gestaard, het blijft een gezellige dolle boel.

 

Na een avond vol vertier en gezelligheid komt dan ook de dag erna. Die is nu. 1 januari. Je broek past na alle (vr)eetfestijnen niet meer zo goed, je hebt last van allerlei kwakkelkwaaltjes of je hebt misschien wel een gigantische kater. Over één ding zijn de meeste mensen het wel eens: dit moet anders. En dus komen de goede voornemens op de proppen. Een maand lang geen alcohol. 5 kilo afvallen. Een nieuwjaarsduik (brrr). Meer gaan sporten of gewoon meer bewegen. Stoppen met roken. De sportschoolabonnementen schieten na nieuwjaar altijd als paddenstoelen uit de grond, dieetboeken gaan als zoete broodjes over de toonbank en er worden muntjes gespaard in op geheime plekjes verstopte potjes. Opvallend aan deze opsommingen van goede voornemens is deze: het heeft ALTIJD te maken met het naleven van een gezondere leefstijl. Prima! Goed plan! Doen! Alleen dan toch een kritische noot: waarom met het nieuwe jaar? Hoe komt het toch dat men het nieuwe jaar als uitgelezen kans ziet om dingen aan zichzelf te veranderen? Dat kan toch ook het hele jaar door? Elke dag is er een dat je jezelf een nieuwe gewoonte kan aanleren. Het gaat namelijk niet om wat je eet tussen kerst en oud en nieuw, maar wat je eet tussen het nieuwe jaar en kerst. Om deze reden geloof ik dus niet in goede voornemens, want die goede voornemens op 1 januari ontstaan veelal vanuit de verkeerde motivatie en zijn dus ook niet realistisch voor de lange termijn.

 

Wat brengt 1 januari mij dan wel? Een bijzonder moment om terug te kijken op een jaar en alle highs en lows te overdenken. 2017 had voor mij hele grote highs, maar ook hele lage lows! Ik wil niet al te diep in details treden, maar laat ik het er maar op houden dat ik op persoonlijk vlak heel diep gegaan ben afgelopen jaar. Daarbij heb ik wel twee fantastische vakanties beleefd op Cuba en in India. Ik ben behoorlijk destructief bezig geweest en scheurde mijn kuitspier en brak mijn enkel. Door deze blessures was ik niet in staat om de Dam tot Damloop te rennen en heb ik niet mijn trainingen voor mijn 1e dan examen Karate af kunnen maken. Daarentegen heb ik wel veel geluk uit het sporten gehaald en heb ik een geweldig trainingsweekend van karate gehad tijdens de pinkster. Daarbij kon ik gewoon met mijn gebroken enkel mee met behulp van loopgips naar de leukste excursie van het jaar: kamperen in Normandië met Havo 5.

 

Met al deze gegevens concludeer ik dat 2017 een hoop tegenslagen heeft gekend, maar dat het alleen maar kan betekenen dat 2018 beter wordt. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Hoera!

 

DIT WORDT MIJN JAAR!

 

Wat brengt 2018 jou? Wordt dit ook jouw jaar? Let me know in de comments below!

 

Like this post
  •  (1)

You may also like

2 comments

  • Kelly 1 januari 2018   Reply →

    Amazeballs Charles. Dit soort dingen kan ik van genieten! Keep on writing!

    • Charly 2 januari 2018   Reply →

      Thank you soooooo much! 🙂 Amazeballs!

Leave a comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.