De Wondere Wereld der Wintersport

Het was weer zover!

Ellenlange files op de deutsche Autobahn met louter geel gekleurde kentekenplaten. Zwarte, met de wind mee zwabberende, gevaartes bovenop de auto’s geklikt. Flikkerende borden boven de weg met ‘STAU’, terwijl het voorbijkruipende landschap langzaamaan wit kleurt. Zoals een Oostenrijker mooi verwoorde: Is soms heel Nederland leeggestroomd? Nou, ja! En nee! Ik denk dat een kwart zich ook nog ophield ergens in Frankrijk.

 

Het is voorjaarsvakantie in heel Nederland en driekwart daarvan vertrekt richting de wintersport. Wij dus ook. In de Oostenrijkse Alpen is er nog net niet overal een Holland (Heineken) House gebouwd. Het had wel gekund. Makkelijk. Maarrrrr, gelukkig zijn ze nog niet veranderd in het Spaanse Benidorm en trekken we er geen frikandellen uit de muur, dus zijn er genoeg andere bijzondere fenomenen waarover te praten valt in deze überdrukke vakantieweek. Werken in het onderwijs is namelijk fantastisch, maar soms is het ook wel lastig. Zoals sommige ongemakken in de onderstaande 10 punten goed illustreren:

 

1.95% van de logees in het hotel zijn Nederlands. Die ene verdwaalde Duitser die er zit, die snapt er helemaal niets meer van en eet stilletjes in een hoekje zijn Knödel.

 

2.  Zelfs de skiverhuur en de skileraar kunnen Nederlands of zijn Nederlands. Sta je daar dan met je zorgvuldig geoefende Duits. Hoera.

 

3. Alle tenenkrommende gesprekken in de skilift balletjes kan je verstaan. **Jaa, noouuw het is niet dat het hier niet leuk is ofsooow, maar ik wil volgend jaar toch maar weer naar Saaalbagh. Daar had je tenminste leeuke Apresski.** Ugh.

 

4. Het leven-op-dood-gevecht bij de skilift. Irritante voordringers en skiërs die met hun lange latten zonder pardon over je snowboard heen glijden. Of skiërs die bij de skilift gewoon hun skistok voor je board in de sneeuw prikken, zodat je niet verder kunt en zij snel een plaatsje opschuiven. Lekker sociaal.

 

5. Overvolle pistes. Skiërs die de hele piste gebruiken of skiërs die ineens gaan stil staan halverwege de piste, waardoor je tegen ze aan snowboard. Of een kind dat vlak voor je neus onderuit gaat en waar je vol tegenaan botst en lanceert. Oeps. Sorry.

 

6. Sleepliften. Enough said. Vooral als er iemand uitgevallen is. Meestal ben ik dat dus. Ahum.

 

7. De kou! Ik klaag niet snel over kou, maar het was dit jaar op 3000 meter -28! MIN ACHTENTWINTIG. Er zat VEERTIG graden verschil tussen mijn locatie en die van mijn zus, die in Spanje vertoefde. Mijn wang en mijn neus bestond uit bevroren huid. Dat was best pijnlijk.

 

8. Met heel veel pijn en moeite een zwarte piste trotseren en redelijk afkomen om vervolgens in de skilift zitten met die twee verdwaalde Duitsers die klagen over dat de zwarte piste geen zwarte piste is, want niet steil genoeg. Daar ging al mijn trots. Au.

 

9. Het skigebied waar ik was had een enorme skiënde ijsbeer! Nee, echt waar! Geniaal!

 

10.We houden de Oostenrijkse cultuur in ere! Dat betekent in mijn gezelschap: de hele week in de Schnitzelhütte vertoeven en Schnitzels met Preiselbeeren veroberen en Weizenbier en Apfelschorle consumeren.

 

Je begrijpt nu natuurlijk dat het VERSCHRIKKELIJK is om vakantie te hebben of om op vakantie te gaan. NEE NATUURLIJK NIET! 😉 Buiten al deze punten om was het natuurlijk wel weer een heerlijke vakantieweek vol gezelligheid, met spelletjes en knisperende haardvuren, een heerlijke sauna, adembenemende uitzichten met prachtige bergen, koud, maar wel mooi weer en heb ik volop genoten. Kortom: we gaan volgend jaar gewoon weer!

 

Hartje onderaan dit artikel als je sommige punten ook herkent!

 

Like this post
  •  (2)

You may also like

Leave a comment